puisi bahasa jawa


CONTOH PUISI BAHASA JAWA

Kanca

Ayo padha ngudi laku utama

Ngayahi pakaryan agung

Mbudidaya becik ing pribadi

Ayo ngelis sigra mbangun

Lambuh nusa bangsa

Najan abot urip iki

Akeh krikil lan watu ngalang-ngalangi dalan

Serik tangis lan rasa kuciwa dadi

Pepalange laku …….

Aja dumeh lan aja keduwung

Kristiana epi, 2012

Negaraku

Nyawang bumiku katon

Kalbu rasane trenyuh

Pemudhane makarya ala

Bagaskara kang ancase nyunari

Cahyane sangsaya angkuh

Amarga para putra kang ala

Mbangkang pituture wong tuwa

Sira padha nandhang sungkawa

Nalika wong kang padha ora nduwe ati

Ngrusak bumi pertiwi

Lan padha jejogedan

Daton nganggo budi pekerti

Aduh Gusti

Apa iki pratandha bakal bubrah bumiku

Para pemudha kang dadi penerusing bangsa

Tanpa handarbeni gegayuhan

Pasindone padha nguciwani

Nalika ulangan padha turunan

By naufal az dzakiyy

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s